Redactie
Redactie Schaatsen 22 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Jordy Harink pakt overwinning in Grand Prix natuurijsmarathon Lulea

Marathonschaatser Jordy Harink heeft in het Zweedse Lulea de vierde wedstrijd in de Grand Prix op natuurijs gewonnen. Na 100 kilometer won hij de sprint van een kopgroep en eindigde voor Luc ter Haar en Crispijn Ariëns.

In de finale nam Marco van der Tuinde leiding, maar hij werd teruggehaald, waarna er uiteindelijk gesprint moest worden. Harink (28) uit Rouveen bleek de slimste en de snelste en bezorgde zo zijn ploeg Royal A-ware een goede start van de laatste reeks in de Grand Prix.

Een straffe wind drukte de gevoelstemperatuur in Lulea flink naar beneden. De combinatie met zwaar ijs was veel marathonschaatsers te machtig. Het peloton verbrokkelde al snel. Zodanig zelfs, dat de kopgroep uiteindelijk weer een peloton werd omdat de meeste andere rijders gesloopt waren uitgestapt.

Christian Haasjes, winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, nam intussen de leiding in het klassement over van Jeroen Janissen.

Zaterdag rijden de marathonschaatsers in Lulea de vijfde race in de reeks, zondag vindt de finale plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP