Redactie
Redactie Schaatsen 19 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Irene Schouten overweegt afmelding voor NK allround door gezondheidsproblemen

Schaatsster Irene Schouten twijfelt zeer of ze komend weekeinde nog zal deelnemen aan de NK allround in Heerenveen. De Noord-Hollandse drievoudig olympisch kampioene kondigde maandag vanuit Calgary aan dat ze haar loopbaan afsluit. “Ik kijk even hoe het met de jetlag gaat”, zegt ze in de Schaatspodcast van de NOS. Op de NK zijn tickets te verdienen voor de WK allround, die van 8 tot en met 10 maart in Inzell worden gehouden.

Schouten (31) was voorafgaand aan de WK afstanden, waar ze drie keer goud veroverde, verkouden. “Ik moet van de week even kijken hoe mijn longen zijn. Op dit moment gaat dat niet heel goed. Mijn gezondheid gaat voor”, verklaarde ze. Schouten zegt daarom dat de kans klein is dat ze haar afscheid nog uitstelt tot na de WK in Inzell.

Schouten had nog een contract bij schaatsteam Albert Heijn-Zaanlander tot na de Olympische Spelen van Milaan 2026. Ze vertelde dat de teamleiding verrast had gereageerd op haar aankondiging. “Ik heb het eerst Arjan (Samplonius) en Jillert (Anema) en de andere trainers verteld. Ze waren er even stil van en vonden het heel jammer. Ze zeiden: je kunt ook een half jaar vakantie nemen en dan weer beginnen. Je bent fit en sterk genoeg en hebt een goede basisconditie. Maar ik wil niet meer alles opgeven voor de Spelen. Ik heb gewonnen wat ik wilde winnen. Ik wist dit weekeinde dat het klaar was. Dat voelde best raar.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP