Redactie
Redactie Tennis 16 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Griekspoor bereikt halve finales ABN AMRO Open Rotterdam

Tennisser Tallon Griekspoor staat in de halve finales van het ABN AMRO Open in Rotterdam. De Nederlander was met 7-5 7-6 (4) te sterk voor de Fin Emil Ruusuvuori. Met de overwinning evenaart Griekspoor zijn prestatie van vorig jaar. Toen reikte hij ook tot de laatste vier.

Het was Jannik Sinner, de huidige nummer 4 van de wereld, die Griekspoor toen uit de finale hield. De 22-jarige titelfavoriet uit Italië speelt later vrijdag in Ahoy zijn kwartfinale tegen de Canadees Milos Raonic. Als Sinner wint, treft hij Griekspoor zaterdag opnieuw in de halve finales.

De wedstrijd tegen Ruusuvuori moest vrijdagavond een beetje op gang komen. In de eerste game kreeg Griekspoor direct breakkansen, maar die miste hij. Even later kreeg ook de Fin een kans op de service van de Nederlander, maar ook hij benutte die niet. Op 5-5 wist Griekspoor wél toe te slaan. Na een dubbele fout van Ruusuvuori pakte hij de break en serveerde hij de set vervolgens uit.

Minibreak

In set twee bleek Ruusuvuori, de nummer 55 van de wereld, opnieuw een taaie. Met uitstekend serveerwerk maakte hij het de thuisspeler lastig, maar Griekspoor was de hele wedstrijd sterker op de belangrijke punten. Om de tweede set te beslissen was een tiebreak nodig, de zesde alweer voor Griekspoor deze week. In de tiebreak tegen Ruusuvuori maakte hij een minibreak goed, waarna hij op 6-4 de wedstrijd uitserveerde en de halvefinaleplaats zeker stelde.

De andere halve eindstrijd gaat tussen de Australiër Alex de Minaur en de Bulgaar Grigor Dimitrov. Zij plaatsten zich al eerder op de dag. De finale, waar sowieso een nieuwe toernooiwinnaar uit gaat komen, staat zondag op het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP