Redactie
Redactie Voetbal 29 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

KNVB draagt hoofdcommissaris Frank Paauw voor als nieuwe voorzitter

Het bondsbestuur van de KNVB draagt de 65-jarige Frank Paauw op 28 maart voor als nieuwe voorzitter van de voetbalbond. De hoofdcommissaris van de politie Amsterdam is de beoogde opvolger van Just Spee, die vorig jaar zijn werk om gezondheidsredenen neerlegde.

Het is de bedoeling dat Paauw op 1 juni aan zijn werkzaamheden voor de KNVB gaat beginnen. De speciaal in het leven geroepen selectiecommissie noemt Paauw in haar argumentatie voor de kandidatuur “gepokt en gemazeld als leider in een buitengewoon complex, maatschappelijk uiterst relevant krachtenveld”.

Paauw geeft tegen een verslaggever van het ANP aan “dat de voordracht klopt”. Verder wilde hij er in De Nieuwe Kerk in Den Haag niets over kwijt. Daar vond de installatie plaats van Janny Knol, de nieuwe korpschef van de Nationale Politie.

Maatschappelijk betrokken

De selectiecommissie van de KNVB roemt de maatschappelijke betrokkenheid van Paauw. “Veel van de thema’s die bij de KNVB aan de orde komen, liggen hem na aan het hart. Op die thema’s heeft hij ook in zijn functies geacteerd en grote verantwoordelijkheid gedragen. Zowel in zijn rol als politiechef als ook in zijn privéleven lopen er lijnen naar het voetbal”, zo valt te lezen op de website van de KNVB.

Paauw is bij de politie onder andere overkoepelend portefeuillehouder voetbal/evenementen en heeft in de loop der jaren ook een netwerk opgebouwd bij de Europese voetbalunie UEFA. Ook is hij nog actief als voetballer bij de veteranen van het Haagse Graaf Willem II VAC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP