Redactie
Redactie Wielrennen 17 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

“Evenepoel neemt voorsprong in Ronde van Algarve met razendsnelle tijdrit”

Remco Evenepoel heeft de macht gegrepen in de Ronde van Algarve. De Belgische wielrenner was veruit de snelste in een tijdrit over 22 kilometer met start en aankomst in Albufeira. Hij begint zondag in de leiderstrui aan de afsluitende etappe van Faro richting de top van de Alto de Malhao.

Evenepoel liet weer eens zien dat hij de wereldkampioen tijdrijden is. Hij klopte de Amerikaan Magnus Sheffield met 17 seconden. De Zwitser Stefan Küng eindigde als derde en moest 29 seconden toegeven op de ontketende Belg.

Evenepoel nam de leiding over van Daniel Martínez. De Colombiaan eindigde als achtste en zakte naar de tweede plaats van het algemeen klassement, op 48 seconden van de Belgische favoriet voor de eindzege.

“Ik was zeer gemotiveerd voor deze tijdrit, de eerste van het jaar in mijn prachtige regenboogtrui”, zei Evenepoel aan de finish. “Er stonden veel sterke jongens aan de start, maar ik vond meteen mijn ritme op de fiets en reed een solide rit. Ik ben trots op deze overwinning. Het is mijn tweede zege van dit seizoen in vijf koersdagen. Dat is niet slecht.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP