Redactie
Redactie Wielrennen 10 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Evenepoel start seizoen met solo-overwinning in Figueira Champions Classic

Wielrenner Remco Evenepoel is het nieuwe wielerseizoen goed begonnen. De 23-jarige Belgische kampioen van Soudal Quick-Step won de Figueira Champions Classic in Portugal na een lange solo. De Belg Vito Braet won op bijna 2 minuten de sprint om de tweede plek voor de Italiaan Simone Velasco. Lars Boven werd vijfde vlak voor Marijn van den Berg.

Evenepoel plaatste een aanval met nog ruim 50 kilometer te gaan en niemand in het peloton kon hem volgen. De wereldkampioen tijdrijden bouwde zijn voorsprong gestaag uit. Het Mexicaanse talent Isaac del Toro probeerde nog alleen naar hem toe te rijden en kwam tot ongeveer 20 seconden, maar moest daarna weer veel tijd prijsgeven en liet zich weer inlopen.

Evenepoel wil dit seizoen voor het eerst deelnemen aan de Ronde van Frankrijk en zich daarna richten op de Olympische Spelen in Parijs. De Belg rijdt na deze koers de Ronde van Algarve en Parijs-Nice.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP