Redactie
Redactie Andere sporten 12 februari 2024
Leestijd: 2 minuten

Kansas City Chiefs behaalt opnieuw winst in Super Bowl

De American footballers van Kansas City Chiefs hebben opnieuw de Super Bowl gewonnen. Het team versloeg San Francisco 49ers tijdens de kampioenschapswedstrijd van de National Football League (NFL) zondag in de verlenging met 25-22.

Quarterback Patrick Mahomes forceerde enkele seconden voor het eindsignaal de beslissing. Hij liep zich vrij, wierp de bal naar Mecole Hardman en die maakte de touchdown voor de winst. Mahomes werd na de wedstrijd uitgeroepen tot beste speler van de Super Bowl. Hem viel die eer al voor de derde keer in zijn carrière ten deel.

De Chiefs wonnen vorig jaar ook de titel en hebben nu drie Super Bowls gewonnen in vijf jaar. Het was sinds 2005 niet gebeurd dat een club twee keer achter elkaar de Super Bowl won. Destijds presteerde New England Patriots dat.

Zeldzame verlenging

De Super Bowl zondag was de 58e editie van het best bekeken sportevenement in de Verenigde Staten. Er was als altijd meer aandacht voor de pauzeact van zanger en danser Usher dan voor het sportieve deel van de finale. Door de aanwezigheid van popster Taylor Swift was de belangstelling nog groter dan anders. Swift kon uiteindelijk de overwinning van de Chiefs meevieren, omdat ze de vriendin is van Travis Kelce, een van de sterspelers van de ploeg uit Kansas City.

De finale van de NFL kreeg een zeldzame verlenging bij een stand van 19-19 na de vier reguliere kwarts. Jake Moody schopte de bal een kleine twee minuten voor het einde vanaf 53 yards tussen de palen voor de ‘Niners” maar met nog drie seconden te gaan trok Harrison Butker de stand gelijk met een rake trap over 29 yards.

De ploeg uit San Francisco kwam ook in de verlenging op voorsprong na een schot tussen de palen van Moody, maar de Chiefs wachtten in de ultieme slotfase geduldig hun kans af. Vedette Mahomes maakte het kundig af. “Dit is het begin van een dynastie, want we zijn nog niet klaar. We hebben een jong team dat op deze weg wil doorgaan”, zei Mahomes na afloop. “Ik ben trots op mijn jongens, dit is geweldig. Het is zelfs legendarisch.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP