Redactie
Redactie Zwemmen 16 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Corbeau pakt zilver op WK zwemmen, Dong verslaat hem op laatste meters

Caspar Corbeau heeft op de wereldkampioenschappen zwemmen zilver gepakt op de 200 meter schoolslag (2.08,24). De geboren Amerikaan leek lang op weg naar de derde Nederlandse wereldtitel van de dag, maar werd op de laatste meters ingehaald door Zhihao Dong uit China (2.07,94). Arno Kamminga eindigde als zevende (2.10,06).

Corbeau had na afloop gemengde gevoelens over zijn tweede plek. “Het is frustrerend omdat er misschien meer in zat, maar het is wel een medaille. Ik wist dat Dong een sterk slot had, dus misschien had ik mijn race iets meer moeten opbouwen. Maar ik heb nergens spijt van. Ik had het er ook voor over om laatste te worden, als ik maar alles zou hebben gegeven.”

Dong werd vorig jaar in Japan vierde en kon al worden gezien als belangrijkste kandidaat voor de wereldtitel. Het hele podium van de afgelopen WK sloeg het toernooi in Doha namelijk over met het oog op de Olympische Spelen van minder dan een half jaar.

Kamminga

Arno Kamminga is na zijn burn-out van meer dan een jaar geleden nog niet terug op het niveau van 2021, toen hij olympisch zilver pakte. Zijn persoonlijk record uit 2020 staat op 2.06,85.

Eerder op de dag pakten Marrit Steenbergen en Tes Schouten op de 100 meter vrije slag en 200 meter schoolslag de eerste Nederlandse wereldtitels sinds 2013.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP