Redactie
Redactie Tennis 28 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Botic van de Zandschulp lijdt pijnlijk verlies in Dubai

Botic van de Zandschulp heeft bij het ATP-toernooi van Dubai een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 75 van de wereld wist in de tweede ronde slechts één game te pakken tegen de Amerikaan Sebastian Korda: 6-1 6-0. De partij duurde 43 minuten. Van de Zandschulp wist maar 20 punten te winnen.

Eerder op woensdag strandde ook Tallon Griekspoor in Dubai in de tweede ronde. De Kazach Aleksandr Boeblik was hem met 7-6 (8) 7-6 (2) de baas.

Van de Zandschulp had in de eerste ronde net weer wat vertrouwen opgedaan door in twee sets te winnen van de Fransman Adrian Mannarino, de mondiale nummer 19. Tegen Korda, die in zijn openingspartij tegen de Rus Pavel Kotov maar twee games afstond, kwam Van de Zandschulp geen moment in de wedstrijd. Korda, die 33e staat op de wereldranglijst, benutte alle drie de breakkansen in de eerste set en serveerde sterk.

Vorig jaar bereikte Van de Zandschulp, die dit jaar pas drie wedstrijden op de ATP Tour won, nog de kwartfinales in de Verenigde Arabische Emiraten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP