Redactie
Redactie Basketbal 8 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Boston Celtics behoudt thuisvoordeel met overwinning op Atlanta Hawks

Boston Celtics blijft winnen in eigen huis. De basketballers uit Boston waren met 125-117 te sterk voor Atlanta Hawks en gaan overtuigend aan de leiding in de Eastern Conference van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Boston heeft 39 keer gewonnen en pas 12 keer verloren.

Kristaps Porzingis zorgde voor 31 punten bij Boston, Derrick White was goed voor 21 punten en Jayson Tatum maakte er 20. Bij de Hawks was Saddiq Bey topscorer met 25 punten, voor Trae Young (20), Jalen Johnson (19) en Onyeka Okongwu (19).

Donovan Mitchell maakte 40 punten in de zege van Cleveland Cavaliers bij Washington Wizards: 106-114. Het is de zevende overwinning op rij voor de Cavaliers, die met 33 zeges tweede staan achter Boston.

Philadelphia 76ers ging zonder sterspeler Joel Embiid onderuit tegen Golden State Warriors: 104-127. Andrew Wiggins was goed voor 21 punten, Stephen Curry slechts voor 9, maar het was toch voldoende voor de tweede uitzege op rij voor de Warriors. De ‘Sixers’ moeten Embiid, die afgelopen dinsdag werd geopereerd aan zijn linkerknie, zeker vier weken missen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP