Redactie
Redactie Wielrennen 26 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Veldrijdster Betsema ondergaat knieoperatie na uitdagend seizoen

Veldrijdster Denise Betsema ondergaat een dag na de Sluitingswedstrijd in Oostmalle, die zondag werd verreden, een ingreep aan haar knie. De 31-jarige Texelse heeft het hele seizoen last gehad van een blessure nadat ze vlak voor de start van het seizoen werd aangereden. Na de ingreep kan ze de tijd nemen om te rusten en toe te werken naar het volgend seizoen, meldt haar ploeg Pauwels Sauzen – Bingoal.

“Het was een rotseizoen voor mij”, zegt Betsema. “Ik ben blij dat het erop zit. Vrijdag heb ik samen met de artsen beslist om een ingreep te ondergaan. Na de aanrijding werd vastgesteld dat er geen breuken waren. Toch heb ik het hele seizoen ontzettend veel last gehad van mijn knie.”

Betsema zou last hebben van het frictiesyndroom. “Ik had veel last aan de voorkant van mijn knie. Daarnaast zit er ook een ontsteking in mijn knie. Het is een flinke ingreep, maar het is een geruststelling dat het te verhelpen is met een operatie. Een operatie is nooit leuk, maar op deze manier een seizoen rijden al helemaal niet. Ik blijf positief. Ik kom zeker sterk terug.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP