Redactie
Redactie Atletiek 20 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Begrafenis verongelukte marathonloper Kiptum vervroegd door aanwezigheid Keniaanse president

De begrafenis van de verongelukte marathonloper Kelvin Kiptum is met een dag vervroegd, meldt de atletiekbond van Kenia. De aanwezigheid van president William Ruto van Kenia zou de reden zijn voor de verschuiving van zaterdag naar vrijdag.

Een functionaris van de Keniaanse bond verklaarde tegenover persbureau AFP dat de begrafenis een “staatsgelegenheid” is, waarbij Ruto aanwezig zal zijn. De uitvaart zou zijn vervroegd omdat de president dit weekend ook naar de begrafenis gaat van Hage Geingob, de onlangs overleden president van Namibië.

Kiptum kwam op 11 februari om het leven door een eenzijdig verkeersongeval op de weg van Kiptagat naar Eldoret. De 24-jarige atleet overleed ter plaatse, evenals zijn coach Gervais Hakizimana. Kiptum liep in oktober als eerste man de marathon onder de 2 uur en 1 minuut en zette het wereldrecord op 2.00.35.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP