Redactie
Redactie Tennis 5 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Arantxa Rus bereikt tweede ronde WTA-toernooi Cluj-Napoca

Tennisster Arantxa Rus heeft de tweede ronde bereikt van het WTA-toernooi in het Roemeense Cluj-Napoca. De als eerste geplaatste Nederlandse rekende in twee sets af met Greet Minnen uit België: 7-5 6-1.

Rus is de nummer 45 van de wereldranglijst. De Belgische Minnen, die op plek 75 staat, kwam in de eerste set nog met 3-1 voor. Rus trok de stand echter gelijk met 4-4 en pakte met een tweede break de set met 7-5. In de tweede set kwam Rus al snel een break voor en na een tweede break besliste de 33-jarige tennisster op haar eerste matchpoint de wedstrijd.

In de tweede ronde neemt Rus het op tegen de winnaar van de partij tussen de Franse Alizé Cornet en de Belgische Yanina Wickmayer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP