Redactie
Redactie Tennis 7 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Arantxa Rus slaat zich naar kwartfinales WTA-toernooi in Cluj

Arantxa Rus heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi van Cluj. De beste tennisster van Nederland was in de tweede ronde in drie sets te sterk voor de Française Alizé Cornet. Het werd in bijna 3 uur 4-6 6-4 6-0.

In de eerste twee sets ging het gelijk op, maar nadat Rus in de derde set een vroege break had geforceerd was het verzet van de 34-jarige Cornet verbroken. De nummer 104 van de wereld pakte in de beslissende set nog maar elf punten.

De 33-jarige Rus is als eerste geplaatst in Roemenië. Ze is de nummer 45 van de wereld. Bij de laatste acht is de Russin Erika Andrejeva of Ana Bogdan uit Roemenië haar tegenstandster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP