Redactie
Redactie Tennis 21 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

“Blessure dwingt Spaanse tennisser Carlos Alcaraz tot opgave in Rio Open”

De Spaanse tennisser Carlos Alcaraz heeft zijn openingswedstrijd op de Rio Open in Brazilië niet uitgespeeld door een blessure. Zijn rechterenkel klapte dubbel in de eerste game van zijn wedstrijd tegen de Braziliaan Thiago Monteiro.

De nummer twee van de wereld nam een medische time-out, liet de enkel afplakken en won alsnog de eerste game. Maar na de tweede game, die hij verloor, gaf hij de strijd alsnog op. Het was voor Alcaraz een volgende tegenslag in 2024. Begin dit jaar werd hij op de Australian Open in de kwartfinale verslagen.

“Dit heeft niets met deze gravelbaan te maken”, zei Alcaraz. “Ik heb mezelf geblesseerd toen ik snel van richting probeerde te veranderen. Dat kan gebeuren op deze ondergrond.”

Alcaraz staat tweede op de wereldranglijst, maar ziet Jannik Sinner naderen. De Italiaan, zondag winnaar van het toernooi in Rotterdam, heeft nog maar een achterstand van 535 punten op de Spanjaard. Volgende maand wil Alcaraz 1000 punten verdedigen op het toernooi van Indian Wells.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP