Redactie
Redactie Watersport 31 januari 2024
Leestijd: 1 minuut

Wereldkampioen Van Opzeeland leidt nog steeds in olympische iQFoil-klasse

Regerend wereldkampioen Luuc van Opzeeland gaat ook na de tweede wedstrijddag op het WK in de nieuwe olympische iQFoil-klasse aan de leiding. De 24-jarige Nederlander won woensdag twee van de vijf races in zijn groep.

Van Opzeeland heeft 8 punten na in totaal negen wedstrijden. Nummer 2 Nicolas Goyard uit Frankrijk volgt met 13 punten, terwijl de Australiër Grae Morris 23 punten heeft.

“Vandaag ging erg goed”, reageerde Van Opzeeland via Team Allianz, de nationale selectie van het Watersportverbond. “Het was nogal tricky. De wind wist niet welke kant hij moest kiezen, dus soms van links dan van rechts. Ik heb twee races met overtuiging gewonnen. Ook een race met een mooie safe en ook een goede comeback. Daarnaast had ik ook een wat mindere race en de verkeerde kant gekozen. Kortom, erg tevreden, goed gevaren.”

Ticket voor de Spelen

Kiran Badloe, de olympisch kampioen in de ‘oude’ RS:X-klasse, klom van de 23e plaats naar de 6e plaats met 33 punten. Huig-Jan Tak (41 punten) bezet de negende plaats. Bij de vrouwen is Sara Wennekes de beste Nederlandse met een achtste plaats.

Van Opzeeland, Badloe en Tak strijden samen met drie andere Nederlanders om een ticket voor de Spelen van Parijs. Nederland mag slechts een deelnemer afvaardigen. Het startbewijs gaat naar degene met de beste resultaten tijdens het afgelopen WK, het WK op Lanzarote en de wereldbeker van Mallorca in april.

De eerste wedstrijden stonden dinsdag op het programma, omdat er maandag onvoldoende wind was. Het WK in de iQFoil-klasse duurt tot en met 3 februari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP