Redactie
Redactie Schaatsen 25 januari 2024
Leestijd: 1 minuut

Beau Wagemaker triomfeert in Oostenrijkse Aart Koopmans Memorial

Beau Wagemaker heeft op de Oostenrijkse Weissensee de Aart Koopmans Memorial op haar naam geschreven. De marathonschaatsster uit Hoogkarspel bleef na een massasprint Elsemieke van Maaren en Merel Bosma net voor. Vorig jaar ging de zege nog naar Esther Kiel.

De start van de koers over 60 kilometer op het bergmeer was met enkele uren vervroegd, omdat de temperaturen op de Weissensee overdag snel oplopen en het risico van dooi te groot werd. Ondanks de nu ideale omstandigheden kwam de wedstrijd nooit echt los. Het peloton bleef, ondanks enkele ontsnappingspogingen, bij elkaar. Het werd al snel duidelijk dat het op een massasprint aan zou komen.

Voor de 27-jarige Wagemaker, die schaatst voor PGM Bakker, betekende het haar eerste grote zege. Eerder was ze alleen een keer de sterkste in Noordlaren.

Leiderspak

Opvallend genoeg konden de rijdsters van Albert Heijn Zaanlander (Maaike Verweij en Arianna Pruisscher) zich niet mengen in die strijd om de zege.

Zaterdag staat voor het peloton het Open Nederlands Kampioenschap op het programma. Twee dagen later wordt de tweede wedstrijd in de Grand Prix gehouden. Wagemaker start dan in het leiderspak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP