Redactie
Redactie Andere sporten 7 januari 2024
Leestijd: 1 minuut

Skiester Vlhová triomfeert in slopende slalom Kranjska Gora

Skiester Petra Vlhová heeft de slalom in het Sloveense Kranjska Gora gewonnen. De 28-jarige Slowaakse verkleinde met haar derde zege in de wereldbeker haar achterstand op de Amerikaanse Mikaela Shiffrin, die zich niet wist te plaatsen voor de tweede run.

In de algemene stand gaat Shiffrin aan de leiding met 929 punten, 207 punten meer dan naaste belager Vlhová. Op de slalom is het verschil tussen de Amerikaanse (430 punten) en de Slowaakse (425 punten) slechts 5 punten.

Vlhová schreef in Kranjska Gora de eerste run op haar naam, waarna ze in de tweede run genoeg had aan de zevende plaats. De Duitse Lena Dürr werd tweede op 0,72 seconden.

Feller

Shiffrin kende een teleurstellend weekend. De 93-voudige wereldbekerwinnares miste zondag halverwege haar eerste run een poortje. Een dag eerder moest ze genoegen nemen met de negende plaats op de reuzenslalom.

Manuel Feller won ternauwernood de slalom bij de mannen in Adelboden. De 31-jarige Oostenrijker was 0,02 seconden sneller dan de Noor Atle Lie McGrath. Dominik Raschner uit Oostenrijk werd derde. Feller nam in de stand op het onderdeel de leiding over van zijn landgenoot Marco Schwarz, die dit seizoen niet meer in actie komt door een knieblessure.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP