Redactie
Redactie Wielrennen 1 januari 2024
Leestijd: 1 minuut

Van der Poel start nieuw wielerjaar met achtste zege bij GP Sven Nys

Mathieu van der Poel heeft het nieuwe wielerjaar ingeluid met een zege in de GP Sven Nys. De Nederlandse alleskunner liet op het drassige parcours in Baal de concurrentie kansloos. Het was al de achtste zege op een rij voor Van der Poel, dit veldritseizoen vooralsnog een klasse apart.

Op een minuut en 54 seconden van Van der Poel eindigde de Belg Wout van Aert als tweede. Pim Ronhaar finishte als derde in de wedstrijd die deel uitmaakt van de X2O Badkamers Trofee.

“Ik heb er wel van genoten, het is altijd wel een leuke cross die me goed ligt. Dit is het leukste als veldrijder, een heel technisch parcours met van die diepe sporen. Het was lastig, maar wel het eerlijkst en leukst”, zei Van der Poel, die al na een kwart wedstrijd in de aanval ging over het blubberige circuit. “Wout legde meteen een fors tempo op. Ik nam over, had weer een mooi gat en heb vervolgens redelijk foutloos gereden. Het was een leuke dag.”

Geen incidenten

In tegenstelling tot bij de wereldbeker in Hulst waren er geen incidenten. Afgelopen weekend spuugde Van der Poel in de richting van een aantal toeschouwers. De 28-jarige wereldkampioen verklaarde na afloop dat hij zich bijzonder had geërgerd aan het constante boegeroep van een groepje toeschouwers.

Van der Poel won de wedstrijd op nieuwjaarsdag voor de vijfde keer. Vorig jaar ging de zege naar Eli Iserbyt, die dit jaar ontbrak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP