Redactie
Redactie Schaatsen 31 januari 2024
Leestijd: 1 minuut

Verrassende winst voor Snoek bij Alternatieve Elfstedentocht

Marathonschaatsster Tessa Snoek heeft verrassend de Alternatieve Elfstedentocht op haar naam geschreven. De 24-jarige rijdster uit Abcoude was op de Weissensee de snelste in een massasprint. Arianna Pruisscher eindigde als tweede, voor Carla Ketellapper-Zielman.

De meeste aandacht ging echter uit naar de jonge Sofia Schilder. De net 18-jarige Noord-Hollandse reed bijna 150 kilometer aan de leiding en deed dat lange tijd zelfs alleen. Uiteindelijk werd ze toch ingerekend.

“Ik zat me op te vreten” bekende de 24-jarige Snoek over het wegrijden van Schilder. “Er gebeurde echt helemaal niets. Maar het was niet aan onze ploeg om het initiatief te nemen. Dat hadden anderen moeten doen.”

Sprint

Toen alles weer bij elkaar kwam, bleek Snoek de rapste. “Ik heb nog nooit wat gewonnen, en dan pak ik hier de Alternatieve. Ik kan het echt niet geloven”, aldus Snoek, die vorige week nog ziek was. “Ik was echt beroerd, hield niets binnen en heb tegen mijn ploeg gezegd dat ik beter naar huis kon gaan. Het zou niets meer worden.”

Maandag startte ze toch in de tweede Grand Prix, waarin ze het brons pakte. In de Alternatieve Elfstedentocht had Snoek na 150 kilometer ook een dip. “Ik zat helemaal stuk en had het gevoel dat het niets meer zou worden. Maar ik herstelde toch weer en heb vervolgens in de sprint gewoon alles gegeven wat ik had.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP