Redactie
Redactie Tennis 21 januari 2024
Leestijd: 1 minuut

Jannik Sinner bereikt opnieuw kwartfinales Australian Open

Jannik Sinner heeft net als in 2022 de kwartfinales bereikt op de Australian Open. De tennisser uit het Italiaanse deel van Tirol versloeg in de vierde ronde de Rus Karen Chatsjanov in drie sets: 6-4 7-5 en 6-3. De pas 22-jarige Sinner is de nummer 4 van de plaatsingslijst in Melbourne waar hij dit jaar nog geen set verloor.

Hij neemt het in de kwartfinales op tegen de Rus Andrej Roeblev. Sinner was eerder in het toernooi verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Nederlanders Botic van de Zandschulp en Jesper de Jong.

Sinner had het wel eens moeilijker met Chatsjanov. “Normaal zijn het lastige partijen, we hebben een beetje dezelfde stijl van tennissen. Hij is een ongelooflijke goede speler. Ik moest gefocust blijven, zowel mentaal als fysiek”, vertelde de Italiaan in het interview op de baan. “Elke partij tegen hem heeft zijn eigen verhaal.” Chatsjanov, als vijftiende geplaatst, had de eerste speler kunnen worden die Sinner dit jaar een set afhandig zou maken, maar haperde steeds als er sprake was van een breakpoint. In de eerste twee sets liet hij er negen op tien liggen. Sinner was effectiever met een score van drie uit drie.

Roeblev, als vijfde geplaatst, had in de Australiër Alex de Minaur een pittige tegenstander en won pas na vijf sets: 6-4 6-7 (5) 6-7 (4) 6-3 6-0.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP