Redactie
Redactie Tennis 10 januari 2024
Leestijd: 1 minuut

Pattinama-Kerkhove dichtbij hoofdtoernooi Australian Open na zege op Kawa

Lesley Pattinama-Kerkhove heeft nog één zege nodig om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Australian Open. In de tweede ronde van de kwalificaties was de 32-jarige Nederlandse met 6-4 6-1 te sterk voor de 31-jarige Katarzyna Kawa uit Polen. Pattinama-Kerkhove, de nummer 235 van de wereld, stond niet eerder in het hoofdtoernooi in Melbourne.

Ook landgenote Arianne Hartono maakt nog kans op deelname aan het grandslamtoernooi. De nummer 150 van de wereld klopte in haar eerste voorrondepartij de Hongaarse Panna Udvardy met 7-6 (4) 6-3. Arantxa Rus is bij de vrouwen al direct toegelaten tot het hoofdtoernooi, dat zondag begint.

Gijs Brouwer is bij zijn eerste duel in de voorrondes uitgeschakeld. De 27-jarige Nederlander verloor met 6-4 6-4 van de Slowaak Alex Molcan. Jesper de Jong is de laatst overgebleven Nederlander in het kwalificatietoernooi bij de mannen. Hij moet nog twee keer winnen voor een plek in het hoofdtoernooi, waar Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp al voor zijn geplaatst.

De loting voor het hoofdtoernooi is donderdag. Griekspoor is de nummer 28 van de plaatsingslijst, die wordt aangevoerd door titelverdediger Novak Djokovic.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP