Redactie
Redactie Andere sporten 12 januari 2024
Leestijd: 1 minuut

Kimberley Bos pakt goud in wereldbekerwedstrijd Skeleton St. Moritz

Skeletonster Kimberley Bos heeft de wereldbekerwedstrijd van Sankt Moritz gewonnen. De 30-jarige Bos hield in Zwitserland de Italiaanse Valentina Margaglio 0,73 seconde achter zich. De derde plek was voor de Amerikaanse Katie Uhlaender, die 0,84 toegaf op de Nederlandse.

Op de enige natuurijsbaan ter wereld werd Bos een jaar geleden nog tweede op het WK skeleton, op slechts 0,01 van het goud.

“Het is lekker om eens een wereldbekerwedstrijd te winnen met zoveel verschil. En het is ook heel lekker om hier nu te winnen, nadat ik hier twee keer tweede ben geworden”, aldus Bos. “We gingen om 09.00 uur in de ochtend van start en dat is in Sankt Moritz best wel tricky, omdat de baan gedurende de dag alleen maar sneller wordt. Uhlaender zat in de eerste run heel dicht op mij qua tijd. Zij startte als één van de laatsten en ik als één van de eersten. Ook mijn eerste heat was heel goed, maar dat zag je alleen nog niet zo goed terug in de tijd.”

Tweede zege

Voor Bos was het haar tweede zege van het seizoen. Een maand geleden was ze ook de beste in Innsbruck.

De skeletonster uit Ede voert het wereldbekerklassement aan. Over twee weken wordt het wereldbekercircuit vervolgd in Lillehammer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP