Redactie
Redactie Tennis 19 januari 2024
Leestijd: 2 minuten

Djokovic moeiteloos naar achtste finales Australian Open

Novak Djokovic heeft weinig energie verspild in de derde ronde van de Australian Open. De 36-jarige titelverdediger uit Servië versloeg de Argentijn Tomás Martín Etcheverry in drie sets: 6-3 6-3 7-6 (2).

Djokovic, tienvoudig winnaar van de Australian Open, had in zijn eerste wedstrijden tegen de Kroaat Dino Prizmic en Alexei Popyrin uit Australië nog een set moeten inleveren. De nummer 1 van de wereld treft in de achtste finale de winnaar van de partij tussen de Amerikaan Ben Shelton en Adrian Mannarino uit Frankrijk.

Djokovic, die vorig jaar tijdens het hele toernooi slechts één set verloor, verklaarde na zijn partij tegen Popyrin dat hij in Melbourne nog niet zijn beste tennis speelde. De Serviër, nog wel enigszins verkouden, haalde in de eerste twee sets tegen Etcheverry een hoog niveau. Hij hoefde in zijn eigen servicegames geen breakpoint toe te staan en brak in de eerste set bij een stand van 3-2 de opslag van de Argentijn.

Beste optreden

In de tweede set liep Djokovic uit naar 3-1, waarna hij de voorsprong eenvoudig intact hield. Op 5-3 brak hij Etcheverry opnieuw door zijn derde setpoint te benutten. De Argentijnse nummer 32 van de wereld, die in de eerste twee ronden de routiniers Andy Murray en Gaël Monfils had uitgeschakeld, hield in de derde set gelijke tred tot 6-6. Djokovic was vervolgens oppermachtig in de tiebreak. Op 6-2 benutte hij meteen zijn eerste matchpoint om zijn honderdste wedstrijd op Melbourne Park met een zege te vieren.

“Het was mijn beste optreden tijdens dit toernooi en ik ben natuurlijk blij met hoe ik tijdens deze hele wedstrijd speelde, vooral in de eerste twee sets”, zei Djokovic na afloop. “Hij zette een tandje bij in de derde set, maar in de tiebreak had ik de juiste slagen en goede opslagen om het af te maken in drie sets.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP