Redactie
Redactie Tennis 21 januari 2024
Leestijd: 2 minuten

Djokovic bereikt kwartfinale Australian Open met gemak

Tennisser Novak Djokovic heeft uiterst eenvoudig de kwartfinale van de Australian Open bereikt. In een zeer eenzijdige wedstrijd stond de Servische titelverdediger in de vierde ronde maar drie games af aan zijn Franse tegenstander Adrian Mannarino: 6-0 6-0 6-3.

Djokovic was na afloop dan ook zeer tevreden over zijn spel. Eerder in het toernooi verklaarde hij nog dat hij in Melbourne niet zijn beste tennis speelde. Maar tegen Mannarino haalde hij een zeer hoog niveau.

“Ik wilde die game in de derde set echt verliezen omdat de spanning zo hoog opliep in het stadion”, grapte de titelfavoriet. Djokovic doelde daarbij op de eerste game die Mannarino wist te winnen in de derde set. Tot dan toe bestond de mogelijkheid dat Djokovic de partij kon winnen zonder ook maar één game te verliezen. “Ik moest die spanning gewoon uit de weg ruimen en me opnieuw focussen.”

Vuur brandt nog

Djokovic is in Melbourne op jacht naar zijn elfde titel op de Australian Open en zijn 25e grandslamtitel in totaal. Hij bereikte voor de 58e keer de kwartfinales op een grandslamtoernooi waarmee hij het record van Roger Federer evenaarde. Ook heeft hij inmiddels 32 partijen op rij gewonnen op Melbourne Park. Zijn laatste nederlaag dateert van 2018 toen Djokovic verloor van de Zuid-Koreaan Chung Hyeon. In 2022 mocht hij niet meedoen na een weigering zich te laten vaccineren tegen corona.

Djokovic vertelde dat ook na al zijn successen de druk onverminderd hoog is. Ook al is hij inmiddels 36 jaar oud. “Je ziet het zelfs vandaag. Bij een voorsprong van 6-0 en 2-0 raak ik nog in verhitte discussies met mijn team. Ik zoek altijd naar het beste in mezelf. Als dat niet lukt, ben ik gefrustreerd. Het vuur brandt nog steeds. Ik denk dat ik daardoor ben waar ik nu ben en de dingen heb bereikt die ik heb bereikt.”

De als twaalfde geplaatste Amerikaan Taylor Fritz is de volgende tegenstander van Djokovic, die zeker nog niet denkt aan stoppen. “Pas als ik het gevoel heb dat ik niet in staat ben om op het hoogste niveau mee te doen met de jongens, zal ik waarschijnlijk overwegen om met pensioen te gaan. Maar dat kan natuurlijk veranderen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP