Redactie
Redactie Schaatsen 7 januari 2024
Leestijd: 1 minuut

Beune, Groenewoud en Schouten behalen Europese titel in ploegachtervolging

Voor Joy Beune was er met Marijke Groenewoud en Irene Schouten bij de EK afstanden eindelijk een overwinning op de ploegachtervolging. De 24-jarige schaatsster had door fouten twee eerdere wedstrijden in een diskwalificatie zien eindigen, maar de derde race van dit trio was wel raak. “Ik hoop dat dit transpondergedoe nu klaar is”, zei ze na het behalen van de Europese titel.

Beune gaf toe dat ze vooraf wel zenuwachtig was geweest na de diskwalificatie door haar niet bedekte enkel bij de WK in maart en de vergeten transponder bij de wereldbekerwedstrijd in Polen. “Ik merkte dat die andere meiden ook wel zenuwachtig waren, maar zij vertrouwen mij en we hebben alles drie keer gecheckt. Schouten zei al dan ben ik vanaf nu wel je oppas, al heb ik die niet nodig, hoor. We hebben nu een checklist. Ik kan dat allemaal zelf, maar het is prima dat iemand dat extra checkt, dan kan ik met een gerust gevoel het ijs op gaan.”

Bondscoach Rintje Ritmsa had tegen Beune gezegd dat ze nu maar gewoon moest gaan genieten. “Ja, toen dat gebeurd was, had ik zeker rust. Nu ligt het niet meer aan mij. De andere meiden hadden ook maar extra tape aangebracht. We willen ook dat het nergens meer aan ligt. We moesten onszelf wel nog even oppeppen. We weten dat de Canadezen en Japanners er niet zijn, dat maakt het wel minder spannend.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP