Redactie Handbal 16 januari 2024

Onzekerheid over deelname Benghanem aan EK handbal na knieblessure

Het is nog onduidelijk of Samir Benghanem woensdag mee kan doen tegen Denemarken op het EK handbal in Duitsland. De cirkelspeler van het Nederlands team viel maandagavond uit met een pijnlijke knie in de nipt verloren wedstrijd tegen titelhouder Zweden. Een MRI-scan moet dinsdag helderheid verschaffen over de ernst van de blessure.

Benghanem was tegen Zweden een van de aanjagers bij Oranje, dat tot de laatste minuut vocht voor de overwinning, maar een nederlaag (28-29) niet kon afwenden. De 30-jarige speler van Aalsmeer, een belangrijke pijler ook in de Nederlandse dekking, kwam in de tweede helft ongelukkig op zijn knie terecht bij een buiteling. Hij moest per brancard het veld in Mannheim verlaten. De international speelde al met een verband om zijn hoofd, gevolg van een harde botsing in het duel met Bosnië van zaterdag.

De handballers van bondscoach Staffan Olsson beginnen in Hamburg aan de hoofdronde met een wedstrijd tegen regerend wereldkampioen Denemarken. Daarna volgen nog duels met Noorwegen, Slovenië en Portugal. De eerste twee uit de poule plaatsen zich voor de halve finales.