Redactie
Redactie Watersport 31 januari 2024
Leestijd: 1 minuut

Australische zeiler Wearn pakt wereldtitel, Nederlander Bos mist medalrace

De Australische zeiler Matt Wearn heeft de wereldtitel veroverd in de ILCA 7-klasse, voorheen bekend onder de naam Laser-klasse. Wearn won op de slotdag ook de medalrace en kwam daarmee uit op 24 punten. Hij hield de Noor Hermann Tomasgaard (34 punten) en de Brit Michael Beckett (41) achter zich.

De Nederlander Duko Bos viel voor de kust van het Australische Adelaide net buiten de top 10 en miste daardoor de medalrace. Bos werd vorig jaar zevende bij het WK dat toen in Den Haag werd gehouden en stelde daarmee een ticket voor de Olympische Spelen voor Nederland zeker. Hij heeft voldaan aan de eisen van sportkoepel NOC*NSF en wordt na dit WK voorgedragen voor Parijs 2024. Nederland mag per klasse één zeiler afvaardigen.

“Dit resultaat reflecteert niet de hoeveelheid werk en gedegen voorbereiding die we erin gestoken hebben”, meldde Bos via het Watersportverbond. “Maar we hebben gedurende de week de rust weer teruggevonden. Dat wil zeggen: de tijd weer gevonden om in de boot de juiste keuzes te maken over de positie in het veld.”

De Rotterdammer noemde zijn optreden in de eerste dagen geforceerd. “Ik wilde te graag en was niet met het juiste bezig buiten de boot. Je moet de boot voelen, op je eigen standaard vertrouwen en af en toe wat energie daarin steken zonder naar de anderen te kijken ook. Pas aan het einde van de week had ik dat vertrouwen en de rust weer teruggevonden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP