Redactie
Redactie Tennis 22 januari 2024
Leestijd: 2 minuten

Alcaraz makkelijk naar kwartfinales Australian Open, treft Zverev

Carlos Alcaraz heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. De Spaanse tennisser was in drie sets te sterk voor de Serviër Miomir Kecmanovic. De setstanden waren 6-4 6-4 en 6-0.

Alcaraz, de nummer 2 op de plaatsingslijst achter Novak Djokovic, treft de Duitser Alexander Zverev in de strijd om een plaats in de halve finales. Zverev versloeg in een lange vijfsetter de Brit Cameron Norrie.

Alcaraz (20) kwam eerder op de Australian Open nog niet verder dan de derde ronde. Vorig jaar ontbrak hij door een blessure. Hij won in 2023 wel Wimbledon nadat hij een klein jaar eerder zijn eerste grandslamtitel had gepakt op de US Open.

‘Zeker kansen’

Tegen Kecmanovic, de nummer 60 van de wereld, was de controle nooit weg. In de eerste set was een break in de derde game voldoende voor Alcaraz om naar setwinst uit te lopen. In de tweede leverde hij in zijn eigen eerste drie servicegames zelfs geen punt in om met een break in de zevende game ook die set naar zijn hand te zetten. Kecmanovic, van wie Alcaraz een keer eerder had gewonnen, werd daarna overklast. In de derde set slaagde de 24-jarige Serviër er niet in ook maar een game te winnen.

“Ik deed vandaag alles beter dan bij onze eerdere wedstrijd in 2022”, vertelde Alcaraz in het on-court-interview met oud-tennisser Jim Courier. “In Miami was het ‘close’. Ook vandaag was het een goede wedstrijd. Ik heb ervoor gezorgd dat hij tot het uiterste moest gaan.” Dat deed de Spanjaard ook in de wetenschap dat zijn tegenstander in Melbourne al twee zware vijfsetters had moeten spelen terwijl hij zelf nog maar één set had hoeven afstaan. “Ik heb in elke set mijn kansen gepakt. Ik voel me hier elke dag beter en ook steeds meer thuis in deze geweldige Rod Laver Arena.”

Het is zijn langste verblijf tot nu toe in Melbourne, waar hij zich inmiddels al vaste routines heeft aangemeten. “De avond voor een wedstrijd gaan we sushi eten”, vertelde Alcaraz, die al uitkeek naar zijn partij met Zverev. Zeven keer eerder troffen ze elkaar. De Duitser leidt met 4-3. “Op de US Open versloeg ik hem vorig jaar, maar toen was hij niet topfit. Hij heeft hier ook al zware partijen achter de rug. Met dit niveau zal ik zeker kansen krijgen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP