Redactie
Redactie Motorsport 16 januari 2024
Leestijd: 1 minuut

Van Beveren triomfeert in negende etappe Dakar Rally

De Franse rallyrijder Adrien van Beveren heeft zijn tweede dagsucces behaald bij de motoren in de Dakar Rally. Hij won de negende etappe, een woestijnproef van 418 km tussen Ha’il en Al-‘Ula in Saudi-Arabië.

De Honda-rijder profiteerde maximaal van bonussen die hij onderweg verdiende en was aan de finish 42 seconden sneller dan de Amerikaan Ricky Brabec, zijn teamgenoot bij het fabrieksteam van Honda.

Brabec verstevigde wel zijn leidende positie in het klassement bij de motoren, want zijn grote uitdager Ross Branch verspeelde veel tijd. De Botswaan (Hero) kwam ruim 7 minuten na winnaar Van Beveren aan in het bivak. Zijn achterstand op Brabec in de stand liep op naar 7.09 minuten. Van Beveren is geklommen naar de derde plaats op 11.16 van de leider.

Sébastien Loeb won in zijn Prodrive Hunter bij de auto’s. De negenvoudig wereldkampioen rally boekte al zijn vierde etappezege in deze Dakar Rally en de 27e in totaal. Hij liep 4 minuten in op klassementsleider Carlos Sainz (Audi), die als tweede arriveerde in Al-‘Ula. De Spanjaard heeft nog altijd een comfortabele voorsprong van ruim 20 minuten in de tussenstand. Er zijn nog drie etappes te gaan in de rally.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP