Redactie
Redactie Darten 1 januari 2024
Leestijd: 1 minuut

Dartstalent Luke Littler stormt door naar halve finale wereldkampioenschap

Het 16-jarige dartstalent Luke Littler blijft verbazen op het wereldkampioenschap in Londen. De Engelse tiener bereikte in het afgeladen Alexandra Palace de halve finales na een superieure zege van 5-1 op de Noord-Ier Brendan Dolan.

Littler liet wederom een overtuigend optreden zien met een gemiddelde van 101,93 punten per drie pijlen. Hij kende alleen in de vijfde set een dipje. Littler had toen wat moeite om de dubbels te maken en moest de set aan Dolan laten.

Littler treft dinsdag in de halve finales oud-wereldkampioen Rob Cross, die eerder maandag in de kwartfinales had afgerekend met Chris Dobey.

Van Barneveld

De dartssensatie uit Warrington was zaterdag nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Raymond van Barneveld. Hij won in de achtste finales met 4-1 van de Hagenaar, met een gemiddelde van 105,01. “Er is geen eer aan te behalen. Hier moet je wel even van bijkomen. Ik moet mijn meerdere erkennen in deze jonge knul”, erkende Van Barneveld na afloop.

De tiener stond ook in de kwartfinales onbevangen te werpen en hij betrok af en toe het publiek erbij. “Ik vind het mooi als ik de toeschouwers meekrijg. Dat helpt me zeker”, zei hij na de wedstrijd bij Viaplay. “Het is ongelooflijk hoe ik speel. Ik ben nu twee partijen af van de titel. Ik begin er in te geloven, dat is voor het eerst dit toernooi.”

Wesp

Littler liet zich zelfs niet van de wijs brengen door een wesp, die dit toernooi af en toe hinderlijk de darters belaagt. “Ik voelde wel wat, maar ben niet gestoken”, zei hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP