Redactie
Redactie Zwemmen 5 december 2023
Leestijd: 1 minuut

Schouten en Van Roon naar halve finales Europees zwemkampioenschap

Zwemster Tes Schouten heeft zich op de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië gekwalificeerd voor de halve finales op de 100 meter schoolslag. Valerie van Roon plaatste zich voor de halve eindstrijd op de 50 meter vrije slag.

Schouten zette in de series met 1.04,31 de tweede tijd neer. Eneli Jefimova uit Estland (1.04,28) ging als snelste door. De 22-jarige Bodegraafse won vorig jaar op de 100 meter schoolslag zilver op de WK kortebaan.

Van Roon tikte op de 50 meter vrije slag aan in 24,27. Ze kwalificeerde zich als negende voor de halve eindstrijd. De Zweedse Michelle Coleman klokte met 23,74 de beste tijd.

Finale vrije slag

Van Roon, Kira Toussaint, Tessa Giele en Silke Holkenborg drongen door tot de finale op de 4 x 50 meter vrije slag. Met een tijd van 1.38,88 eindigden ze als zesde in de series. De Engelse vrouwen zetten de snelste tijd op de klok met 1.36,92.

Bij de mannen bereikten Jesse Puts, Sean Niewold, Brandon van den Berg en Thom de Boer de eindstrijd op de 4 x 50 meter vrije slag. Het kwartet eindigde met een tijd van 1.25,51 als 4e. De Engelse ploeg had met 1.23,81 de snelste tijd.

De halve finales en finales staan dinsdagmiddag vanaf 17.00 uur Nederlandse tijd op het programma in Otopeni.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP