Redactie
Redactie Autosport 8 december 2023
Leestijd: 1 minuut

Online beschimpingen voor Susie Wolff na aanklacht belangenverstrengeling

Susie Wolff, de vrouw van Mercedes-teambaas Toto Wolff, zegt online beschimpt te zijn na de aanklacht tegen haar om mogelijke belangenverstrengeling.

“Ik heb online diverse verwensingen naar mijn hoofd gekregen over mijn werk en over mijn gezin. Ik laat mij niet intimideren. Ik ga dit verder uitzoeken, want ik wil weten wie hiermee is begonnen en wie de media heeft misleid”, zegt Wolff op social media.

Eerder deze week maakte de internationale autosportfederatie (FIA) bekend dat het onderzoek zou gaan doen naar mogelijke belangenverstrengeling in de Formule 1, na publicaties in de media. De FIA noemde geen namen, maar het bleek om Toto Wolff en zijn vrouw te gaan. Donderdag liet de FIA weten het onderzoek niet door te zetten.

Susie Wolff is niet te spreken over de gang van zaken. “Twee dagen lang zijn er over mij in het openbaar beschuldigingen geuit over mijn integriteit, maar niemand van de FIA heeft rechtstreeks met mij gesproken. Ik ga ervan uit dat dit een mislukte aanval is geweest om mij in diskrediet te brengen. Maar ik heb te hard gewerkt om op deze manier mijn reputatie in gevaar te laten brengen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP