Redactie
Redactie Basketbal 12 december 2023
Leestijd: 1 minuut

Negatief clubrecord voor San Antonio Spurs na 17e opeenvolgende nederlaag

De basketballers van San Antonio Spurs hebben hun zeventiende nederlaag op rij geleden in de NBA. Het betekende een negatief clubrecord. De Spurs begonnen zo optimistisch aan het seizoen na het aantrekken van de Fransman Victor Wembanyama, die wordt beschouwd als een van de grootste talenten van de NBA.

De Spurs verloren in Houston met 93-82 van Houston Rockets, dat de laatste tien thuisduels heeft weten te winnen.

Nooit eerder verloren de Spurs zeventien achtereenvolgende duels. Vorig seizoen werd er zestien keer op een rij niet gewonnen en eindigde de club uit San Antonio laatste in de Western Conference. Dat had als gevolg dat de club de eerste keuze had bij de zogenoemde NBA draft en het recht had Wembanyama aan te trekken, maar die transfer heeft nog niet voor het gewenste effect gezorgd. De Spurs staan laatste in het westen met drie zeges en negentien verliesbeurten.

De 19-jarige Wembanyama kwam tegen de Rockets niet verder dan 15 punten. Wel nam hij 18 rebounds voor zijn rekening.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP