Redactie
Redactie Tennis 29 december 2023
Leestijd: 1 minuut

Spanje en Groot-Brittannië winnen eerste groepswedstrijden United Cup

Op de eerste dag van het nieuwe tennisseizoen hebben Spanje en Groot-Brittannië hun eerste groepswedstrijd gewonnen bij de United Cup. Spanje versloeg Brazilië met 2-1 in het Australische Perth, terwijl de Britten aan het eind van de dag met 2-1 te sterk bleken voor Australië.

De Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina zette zijn land op voorsprong door in het enkelspel te winnen van Thiago Seyboth Wild: 6-4 6-0. De Braziliaanse Beatriz Haddad Maia trok de stand daarna gelijk. Zij won haar duel met Sara Sorribes Tormo. De beslissende mixdubbel ging uiteindelijk met 6-4 7-5 naar Spanje.

Het duel tussen Groot-Brittannië en Australië was na de twee enkelwedstrijden al beslist. De Brit Cameron Norrie won in een spannende wedstrijd van Alex de Minaur: 6-4 2-6 7-6 (2). De Britse Katie Boulter verdubbelde daarna die voorsprong door met 6-2 6-4 Ajla Tomljanovic te verslaan. De mix ging uiteindelijk wel naar Australië: 6-3 7-5 (5).

Spanje en Brazilië spelen in groep A ook nog tegen Polen. Australië en Groot-Brittannië treffen de VS.

Nederland komt zaterdag in actie bij de United Cup, wanneer het in groep F speelt tegen Noorwegen. Kroatië zit daar ook bij. De United Cup is een voorbereidingstoernooi op de Australian Open. De eerste grand slam van het jaar begint over ruim twee weken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP