Redactie
Redactie Schaatsen 10 december 2023
Leestijd: 1 minuut

Irene Schouten boekt tweede wereldbekerzege op massastart in Polen

Irene Schouten heeft de tweede overwinning op de massastart in de wereldbeker geboekt. De olympisch kampioene won in het Poolse Tomaszów Mazowiecki de sprint na zestien ronden voor de Canadese Ivanie Blondin en de Amerikaanse Mia Kilburg-Manganello. Wereldkampioene Marijke Groenewoud werd vierde.

Na enkele korte pogingen van een aanval bij de tussensprints controleerden Schouten en Groenewoud het peloton. De Nederlandse schaatssters verhoogden het tempo met nog twee ronden en Schouten nam de leiding in de laatste bocht. Ze moest er echter alles uitpersen om Blondin voor te blijven in de sprint.

Schouten had een week eerder ook de massastart in Stavanger gewonnen. Toen deed ze dat na een aanval.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP