Redactie
Redactie Hockey 8 december 2023
Leestijd: 1 minuut

Oranje hockeyers starten Pro League met verlies tegen Groot-Brittannië

De hockeyers van Oranje zijn het nieuwe seizoen in de Pro League begonnen met een nederlaag tegen Groot-Brittannië. In het Argentijnse Santiago del Estero waren de Britten met 3-2 te sterk voor de ploeg van bondscoach Jeroen Delmée.

Struan Walker scoorde twee keer voor Groot-Brittannië. Hij opende de score na een kwartier en bepaalde na een klein uur de eindstand. Jorrit Croon maakte kort na het openingsdoelpunt gelijk en Jip Janssen was ook trefzeker voor Oranje, uit een strafcorner. In het eerste kwartier liet Oranje vijf strafcorners onbenut.

“Ik ben absoluut in de wolken. Het is een droomdebuut om te winnen van Nederland”, zei debutant Walker, die werd uitgeroepen tot beste speler van de wedstrijd. “Dit resultaat toont het karakter van de spelers in onze selectie. We hebben vechters die heel hard werken vanaf de eerste minuut tot het einde.”

Te sterk

Het duel betekende een herhaling van de finale van het EK, eind augustus in Duitsland. Toen was Oranje met 2-1 te sterk.

Over een paar dagen neemt Oranje het, ook op Argentijnse bodem, nog een keer op tegen de Britten. De ploeg van Delmée speelt ook twee keer tegen Argentinië.

Eerder op de dag wonnen de Nederlandse hockeysters wel overtuigend van Groot-Brittannië. Het werd 8-0.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP