Redactie
Redactie Handbal 15 december 2023
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse handbaldames strijden zondag voor vijfde plaats op WK

De Nederlandse handbalvrouwen kunnen nog vijfde worden op het WK. Oranje won in Denemarken met 28-25 van Montenegro. Door de winst speelt het komend weekend tegen Duitsland om de vijfde plaats.

Nederland, dat het zonder de geblesseerde Estavana Polman moest doen, begon voor vrijwel lege tribunes matig aan de wedstrijd. Daardoor keek de ploeg van bondscoach Per Johansson al snel tegen een achterstand aan. Oranje miste kansen en daar profiteerde Montenegro van, vaak door snel te counteren. Het Nederlandse team wist die achterstand desondanks goed te maken. Na een 14-13-voorsprong bij rust werd het na de pauze uiteindelijk 28-25.

De handbalsters speelden ook zonder linkerhoekspeelster Zoë Sprengers. Zij viel in de warming-up geblesseerd uit. Angela Malestein was topscorer bij Oranje met acht treffers. Dione Housheer scoorde zeven keer. Bo van Wetering en Yvette Broch waren goed voor drie treffers.

Wereldtitel

In de kwartfinales was Noorwegen dinsdag te sterk, waardoor Oranje veroordeeld was tot een duel met Montenegro. Dat land vecht later met Tsjechië, dat van Duitsland verloor, om de zevende plek.

Denemarken, Noorwegen, Zweden en Frankrijk maken als enige nog kans op de wereldtitel. De halve finales zijn later vrijdag.

Nederland-Duitsland

De wedstrijd tussen Nederland en Duitsland is zondag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP