Redactie
Redactie Basketbal 14 december 2023
Leestijd: 1 minuut

NBA schorst Draymond Green onbepaald voor onsportief gedrag

De Amerikaanse basketbalcompetitie NBA heeft Draymond Green voor onbepaalde tijd geschorst. De Amerikaanse basketballer van Golden State Warriors sloeg dinsdag (plaatselijke tijd) een speler van Phoenix Suns in het gezicht. Hij had er toen net een schorsing van vijf wedstrijden op zitten.

De 33-jarige Green heeft vaker voor ophef gezorgd. Hij maakt regelmatig overtredingen en heeft al diverse keren een schorsing uitgezeten. Volgens de NBA is Green te ver gegaan en wordt hij voorlopig geschorst vanwege herhaaldelijk onsportief gedrag. “Hij moet eerst aan een aantal voorwaarden voldoen voordat hij weer mag spelen”, aldus de NBA in een verklaring. Hij heeft ook een boete opgelegd gekregen van omgerekend 141.000 euro.

Green werd in zijn loopbaan vier keer kampioen met de Warriors.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP