Redactie
Redactie Schaatsen 15 december 2023
Leestijd: 1 minuut

Kimberley Bos wint eerste seizoenszege bij wereldbeker Skeleton in Innsbruck

Skeletonster Kimberley Bos heeft bij de wereldbekerwedstrijd in Innsbruck haar eerste zege van het seizoen behaald. De 30-jarige Edese bleef op de Oostenrijkse ijsbaan de Italiaanse Valentina Margaglio en de Britse Tabitha Stoecker nipt voor.

Bos begon met een kleine voorsprong op Margaglio als laatste aan de tweede heat. Ze raakte bij de start haar marge kwijt, maar maakte dat in het tweede deel van de baan goed. Aan de meet was ze na een run van 53,98 seconden en een totaal van 1.47,91 0,17 seconde sneller dan Margaglio en 0,20 seconde dan Stoecker.

De skeletonster had eerder met 53,93 seconden de beste tijd neergezet in de eerste heat. Ze was toen 0,01 seconden sneller dan de Canadese Mirela Rahneva en 0,04 seconde eerder beneden dan Stoecker.

Achtste plaats

“In de eerste afdaling greep ik bij de start even mis, waardoor ik slecht op mijn slee terechtkwam en bijna viel. Gelukkig kon ik me goed herstellen”, zei Bos, die desondanks de beste tijd noteerde. “De tweede run was nagenoeg perfect. Daar ben ik heel blij mee. Dit is een baan die me goed ligt blijkbaar en het is erg mooi om hier opnieuw te winnen. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijden, in het nieuwe jaar.”

Bos eindigde als achtste in de eerste wereldbekerwedstrijd in China en vorige week als derde in La Plagne in Frankrijk. Met 585 punten heeft ze ook de leiding genomen in het wereldbekerklassement. De Italiaanse Margaglio staat tweede met 538 punten en de Belgische Kim Meylemans derde met 528 punten.

Vijfde wereldbekerzege

Vorig jaar won Bos eveneens de wereldbekerwedstrijd in Innsbruck. Dat was toen haar tweede zege van het seizoen. In totaal heeft ze vijf wereldbekerwedstrijden gewonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP