Redactie
Redactie Zwemmen 9 december 2023
Leestijd: 1 minuut

Corbeau en De Groot naar halve finale 50 meter schoolslag EK kortebaan

Caspar Corbeau en Koen de Groot zwemmen zaterdag de halve finale op de 50 meter schoolslag bij de EK kortebaan. Bij de series in het Roemeense Otopeni kwalificeerden zij zich met respectievelijk de derde en de vijfde tijd.

Bij de 100 meter vrije slag haalde Sean Niewold de halve finales bij de mannen. Hij klokte een tijd van 47,74 en had daaraan genoeg om zich te kwalificeren. Thom de Boer en Kenzo Simons startten niet omdat zij zich willen focussen op de estafette.

Tessa Giele plaatste zich voor de halve eindstrijd op de 50 meter vlinderslag bij de vrouwen. Zij werd tweede bij de series met een tijd van 25,45.

Bij de 4 x 50 meter vrije slag mixed bereikte het Nederlandse team de finale. Het viertal, dat bestaat uit Jesse Puts, Brandon van den Berg, Kira Toussaint en Valerie van Roon, kwalificeerde zich met de vijfde tijd.

Zaterdagmiddag zijn de halve finales en de finales.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP