Redactie
Redactie Wielrennen 29 november 2023
Leestijd: 1 minuut

Dertien koppels gereed voor jubileumeditie Zesdaagse van Rotterdam

De zesdaagse van Rotterdam heeft met dertien koppels het deelnemersveld rond voor de veertigste editie van het wielerevenement in Ahoy. Naast wereldkampioenen Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip doen met Vincent Hoppezak/Philip Heijnen en Yanne Dorenbos/Elmar Abma nog twee Nederlandse duo’s mee aan de zesdaagse, die plaatsvindt van 12 tot en met 17 december.

“Deze jubileumeditie belooft een topeditie te worden met een mooi deelnemersveld”, zegt wedstrijddirecteur Michael Zijlaard. “Er zijn favorieten zoals de huidige wereldkampioenen Havik/Van Schip en Europees kampioenen Kluge/Reinhardt. Die voeren het rennersveld aan en zullen elkaar uitdagen, maar er zijn meerdere koppels die voor de nodige spanning zullen zorgen.”

Naast de drie Nederlandse koppels gaat Roy Eeftink van start met de Duitser Moritz Malcharek. Ook zijn er zes deelnemers bij de Sprint Cup, onder wie wereldkampioen Harrie Lavreysen, maar ook talenten als Daan Kool en Tijmen van Loon. “Bij de sprinters hebben we de gevestigde namen als Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland vastgelegd, maar ook hier zijn er de toptalenten die de favorieten zes dagen lang kunnen uitdagen”, kijkt Peter Schep van de wedstrijddirectie vooruit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP