Redactie
Redactie Darten 14 november 2023
Leestijd: 1 minuut

Van Gerwen succesvol naar achtste finales Grand Slam of Darts

Darter Michael van Gerwen heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton. De 34-jarige Brabander, die al zeker was van de knock-outfase, was in een Nederlands onderonsje met 5-4 te sterk voor de al uitgeschakelde Martijn Kleermaker.

Van Gerwen verloor na een aantal missers meteen zijn eerste leg en keek even later tegen een 2-0-achterstand aan. De nummer 3 van de wereld pakte vervolgens een leg maar bleef daarna moeite hebben met het vinden van de dubbels. Kleermaker kwam op 4-2 en had nog één leg nodig voor de zege. Van Gerwen kwam echter weer langszij en maakte het in zijn eigen leg af, 5-4.

Van Gerwen, die het toernooi in 2015, 2016 en 2017 op zijn naam schreef, had zijn eerste twee groepswedstrijden gewonnen tegen Fallon Sherrock (5-1) en Rob Cross (5-4). Kleermaker had twee keer verloren.

Noppert

Danny Noppert schaarde zich eveneens als groepswinnaar bij de laatste zestien. De 32-jarige Fries won tegen de Noord-Ier Brendan Dolan zijn derde wedstrijd in de poule: 5-4. Noppert draaide een 1-0-achterstand om in een 2-1-voorsprong. Hij kon de wedstrijd afmaken op 4-2 in zijn eigen leg, maar zag Dolan weer op gelijke hoogte komen (4-4). De mondiale nummer 7 won alsnog de wedstrijd door in de beslissende leg bull’s eye uit te gooien, 5-4.

Eerder werden Dirk van Duijvenbode, Gian van Veen en Berry van Peer al uitgeschakeld in de groepsfase.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP