Redactie
Redactie Tennis 2 november 2023
Leestijd: 1 minuut

Sinner trekt zich terug uit Parijs-Bercy toernooi wegens vermoeidheid

De Italiaanse tennisser Jannik Sinner heeft zich wegens vermoeidheid afgemeld voor zijn derderondepartij tegen de Australiër Alex de Minaur op het masterstoernooi van Parijs-Bercy. De nummer 4 van de wereld was in de nacht van woensdag op donderdag pas rond 02.30 uur klaar met zijn duel uit de tweede ronde en had donderdagmiddag alweer moeten aantreden.

Sinner zegt dat hij pas een paar uur na afloop van zijn duel met de Amerikaan Mackenzie McDonald sliep. “Ik had minder dan twaalf uur om uit te rusten en me voor te bereiden op de volgende wedstrijd. Ik moet de juiste beslissing nemen voor mijn gezondheid en mijn lichaam”, schrijft de Italiaan op sociale media.

Voor Sinner staan deze maand nog de ATP Finals in Turijn en de Daviscup Finals op het programma. In de kwartfinales van het landentoernooi in het Spaanse Malaga treft Sinner met Italië de tennissers van Oranje. “Ik concentreer me nu op de voorbereiding op deze belangrijke evenementen. Tot ziens in Turijn!”

Ruud

De Noorse tennisser Casper Ruud had het al opgenomen voor Sinner. “Bravo, ATP”, zo richtte de nummer 8 van de wereld zich via X tot de tennisfederatie. “Wat een manier om een van de beste spelers ter wereld te helpen herstellen. Hij krijgt daar 14,5 uur voor… wat een grap.”

De Minaur treft in de kwartfinales de Rus Andrej Roeblev, die donderdag Botic van de Zandschulp uitschakelde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.