Redactie
Redactie Wielrennen 30 november 2023
Leestijd: 1 minuut

Ronde van Frankrijk 2025: Meer etappeplaatsen onthuld door organisatie

De eerste drie etappes van de Ronde van Frankrijk in 2025 zijn bekend. In tegenstelling tot de vorige vijf Tours krijgen in dat jaar de sprinters weer eens de kans de eerste gele trui te pakken, zei Tourdirecteur Christian Prudhomme bij de presentatie.

Eerder was al bekendgemaakt dat de Tour in dat jaar start in de Noord-Franse stad Lille. De eerste etappe op 5 juli 2025 is 185 kilometer lang en heeft de start en finish in Lille. De renners moeten wel een paar heuveltjes over, maar ze krijgen geen kasseien uit Parijs-Roubaix onder de wielen.

De tweede rit gaat over 209 kilometer van Lauwin-Planque naar Boulogne-sur-Mer. Hierin moeten de renners in de laatste 10 kilometer over de Côte de Saint-Etienne-au-Mont en de Côte d’Outreau.

Wind

Het peloton vertrekt de dag erna voor de derde etappe vanuit Valenciennes naar Duinkerke. De rit heeft een lengte van 172 kilometer. “De richting van de wind zal het scenario bepalen: óf het peloton splitst zich in verschillende groepen, óf we gaan op weg naar een massasprint”, aldus wedstrijdorganisator ASO.

De vierde etappe start in Amiens. De organisatie heeft nog niet bekendgemaakt waar deze rit zal eindigen.

Het volledige schema voor de Tour van 2025 wordt volgend jaar oktober bekendgemaakt. De Ronde van Frankrijk begint komend jaar in het Italiaanse Florence. Vorig jaar begon de Tour in het Deense Kopenhagen en afgelopen zomer in het Spaanse Bilbao. Vanwege de Olympische Spelen eindigt de Tour in 2024 in Nice en niet in Parijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP