Redactie
Redactie Tennis 17 november 2023
Leestijd: 1 minuut

Roeblev verliest alle groepswedstrijden bij ATP Finals in Turijn

Tennisser Andrej Roeblev heeft bij de ATP Finals de eer niet kunnen redden. In Turijn verloor hij ook zijn derde groepswedstrijd. Hij ging met 6-4 6-4 onderuit tegen Alexander Zverev, waardoor hij kansloos onderaan eindigt in de groep. De wedstrijd ging nergens meer om, aangezien beide tennissers zich al niet meer voor de halve finales konden plaatsen.

De eerste set begon nog voortvarend voor Roeblev. De huidige nummer 5 van de wereld plaatste direct een break. Zverev, nummer 7 op de wereldranglijst, brak daarna direct terug en trok de stand weer gelijk. Op 4-4 brak de Duitser voor de tweede keer door de service van Roeblev heen, waarna hij de eerste set uitserveerde. Direct daarna sloeg Roeblev zijn racket aan diggelen.

In set twee stapelden de problemen zich verder op voor Roeblev, die de hele week al klagend en mopperend op de baan staat. Bij een stand van 3-3 was het Zverev die de eerste break van de set pakte. Die gaf de Duitser niet meer weg, waardoor hij de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe kon trekken.

Halve finale

Roeblev heeft geen enkele set kunnen winnen deze week. Eerder ging hij ook al onderuit tegen goede vriend Daniil Medvedev én tegen de nummer 2 van de wereld Carlos Alcaraz. Zverev won nog wel knap van Alcaraz, maar dat was niet genoeg om door te gaan.

Alcaraz speelt zaterdag zijn halve finale tegen Novak Djokovic. Het andere duel gaat tussen Medvedev en Jannik Sinner. De finale is zondag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP