Redactie
Redactie Wielrennen 11 november 2023
Leestijd: 1 minuut

Lavreysen verzekert zich van eindzege in Sprinters Champions League

Baanwielrenner Harrie Lavreysen heeft zich in Londen verzekerd van de eindzege in de Champions League bij de sprinters. De wereldkampioen verloor op de vijfde en laatste wedstrijddag weliswaar de finale van de sprint van Matthew Richardson, maar hij scoorde voldoende punten om zijn grote Australische rivaal al voor het laatste nummer op onoverbrugbare achterstand te zetten. De Brabander sloot het toernooi vervolgens in stijl af door de keirin te winnen.

Lavreysen won op drie van de vijf Champions League-avonden het sprinttoernooi. Op de olympische piste van Saint-Quentin-en-Yvelines verloor hij vorige week van Richardson en op de slotavond overkwam dat Lavreysen nogmaals. Op de keirin was hij vier keer ongenaakbaar.

“De Champions League begint steeds groter te worden”, zei winnaar Lavreysen na afloop bij Eurosport. “Deze prijs krijgt meer en meer betekenis. Ik blijf mezelf verbazen. Ik ging niet met grote verwachtingen dit toernooi in, maar ben er toch in geslaagd constant op hoog niveau te blijven presteren.”

Bij de vrouwen ging de zege in het sprintklassement naar de Nieuw-Zeelandse Ellesse Andrews. De Canadees Dylan Bibic won het klassement van de duuronderdelen, bestaande uit een scratch en een afvalkoers. De Nederlander Philip Heijnen eindigde als vijfde. Hij scoorde veel punten met zijn derde plaats op de afvalkoers in Londen. De Britse Katie Archibald gaf het publiek in de Lee Valley Velodrome ook nog wat te vieren. Zij kroonde zich tot winnares van het duurklassement bij de vrouwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP