Redactie
Redactie Tennis 3 november 2023
Leestijd: 1 minuut

Koolhof beëindigt samenwerking Skupski, hervat duo met Mektic

Tennisser Wesley Koolhof heeft de samenwerking met de Brit Neal Skupski beëindigd. De Nederlandse nummer 2 van de wereld in het dubbelspel vormt vanaf komend seizoen weer een duo met de Kroaat Nikola Mektic.

“We hebben na het toernooi van Wenen een gesprek met mijn team gehad en gekeken naar komend jaar. Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat het beter is om iets anders te zoeken dan Neal”, zei de 34-jarige Koolhof voor de camera van Ziggo Sport.

Koolhof (34) en Skupski (33) wonnen dit jaar de dubbeltitel op Wimbledon. Bovendien werd Koolhof aan de zijde van de Brit de nummer 1 van de wereld in het dubbelspel.

Besluit

Met Mektic won Koolhof in 2020 de ATP Finals. Na het succesvolle seizoen 2020 besloot Mektic met zijn landgenoot Mate Pavic verder te gaan. Dat besluit kwam drie jaar geleden als een verrassing voor de Nederlander.

Koolhof en Mektic spelen momenteel het masterstoernooi van Parijs, waar ze in de kwartfinales staan. Later deze maand doen ze ook mee aan de ATP Finals, het eindejaarstoernooi voor de acht beste koppels van het seizoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.