Redactie
Redactie Hockey 24 november 2023
Leestijd: 1 minuut

Joep Troost voor het eerst opgeroepen voor Nederlands hockeyteam

Bondscoach Jeroen Delmée van de Nederlandse hockeyers heeft Joep Troost voor het eerst opgeroepen bij Oranje. De speler van Pinoké zit bij de 22 internationals die naar Argentinië afreizen voor de wedstrijden tegen Groot-Brittannië en Argentinië in de FIH Pro League.

“Hij is geselecteerd op basis van goede prestaties bij zijn club en de goede indruk die hij de afgelopen periode op de trainingen bij het Nederlands elftal heeft achtergelaten”, meldt de hockeybond in een persbericht.

Tjep Hoedemakers keer terug bij Oranje. De speler van Rotterdam is voldoende hersteld van zijn hamstringblessure, waardoor hij afgelopen zomer het EK miste. Jonas de Geus (Kampong) en Thijs van Dam (Rotterdam) zijn momenteel herstellende van een blessure en om die reden niet geselecteerd.

De hockeyers spelen in Santiago del Estero. Ze treffen op 7 en 10 december Groot-Brittannië. Argentinië is op 8 en 11 december de tegenstander.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP