Redactie
Redactie Handbal 30 november 2023
Leestijd: 1 minuut

Handbaldames vegen vloer aan met Argentinië op wereldkampioenschap

Bondscoach Per Johansson van de Nederlandse handbalsters noemde de riante zege van 41-26 op Argentinië de perfecte start van het wereldkampioenschap. “In vele opzichten. Ik heb veel speelsters kunnen inzetten, veel speelsters zien scoren, veel spelposities gezien en veel doelpunten. We zaten in een goede flow. Het was een ideaal begin”, zei de Zweed na afloop van het duel in het Deense Frederikshavn bij Viaplay.

Johansson was wel onder de indruk van de Argentijnse Malena Cavo. “We hadden niet altijd grip op haar en we hebben nog best veel doelpunten tegen gekregen. Vier zelfs in een open doel. Maar tegen het einde van de wedstrijd waren we superieur”, aldus de bondscoach.

Johansson gaf Yvette Broch in de tweede helft veel speeltijd. De cirkelspeelster maakte haar rentree na tweeënhalf jaar afwezigheid. Ze besloot in 2021 niet mee te gaan naar de Olympische Spelen in Tokio en stelde zich daarna niet meer beschikbaar voor Oranje. De bondscoach wist haar over te halen om de geblesseerde Merel Freriks te vervangen op het WK.

Broch

“Het was heel speciaal om weer voor Nederland uit te komen”, zei de 32-jarige Broch bij Viaplay. “Het was genieten. Er kon lekker doorgewisseld worden en ik kon zo mijn minuten maken en het gevoel weer terugvinden. Ik zat gelijk in het systeem. Het was ook lekker inkomen met twee goals binnen een paar minuten.”

Broch speelde ook haar rol in de dekking, waardoor Argentinië in de tweede helft maar twaalf keer scoorde. “Ik ben heel goed opgevangen in de ploeg. Ik kwam er pas laat bij, maar bij het instappen in het vliegtuig op Schiphol merkte ik al een zelfverzekerdheid bij de ploeg die mij meteen een rustgevend gevoel gaf. Er wordt veel besproken en verantwoordelijkheid genomen en dat spreekt me aan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP